csütörtök, április 18, 2024
Hírek

Visszatekintés

Kedves Magyiak!

20 évvel ezelőtt ezen a napon óriási megtiszteltetés ért. A község polgármesterének választottak. Most, mikor visszatekintek az elmúlt időszakra, hatalmas hála van a szívemben. És büszkeség is! Mire vagyok büszke?

Minden középületünk megújult, sőt újak is épültek. Gyerekeink a környék egyik legmodernebb általános iskolájában tanulhatnak. Egészségházunk egy magánrendelő színvonalával is felér. Sokat váratott magára a 30 éve épült ravatalozó felújítása, de hála istennek pár hete ez is elkészült.

Az eddigi felsorolás még közel sem teljes. Megújult a műv. ház. ebédlő-konyha, kastély épület. Összefogással, pályázati forrás nélkül az iskola udvarára felépült egy 400 m2 alapterületű, többfunkciós aula is. Lett piacunk, játszóterünk és lettek térkövezett parkolóink is. Szinte valamennyi középületünkre napelemes rendszer került felszerelésre, ami a jelenlegi gazdasági helyzetben óriási érték. Konzorciumban a szennyvíz-elvezető rendszer is kiépült Magyon.

A jövő héten elkezdődik a 3 éve épült rekortán pálya mellé egy sportöltöző építése. De építünk gépjárműtárolót és egy 200 m2 alapterületű hűtőházat is. 20 év alatt Magy község eszközparkja is kibővült. Van az önkormányzat tulajdonában 4 db busz, 2 db traktor, 3 db pótkocsi és mindenféle mezőgazdasági munkagép. Az ekétől a krumplivetőn át a mulcsozóig, sok gép került beszerzésre.

Az elmúlt 3-4 évben a település minden utcája új aszfalt réteget kapott. Sőt, a három szomszédos falu irányában a külterületi útjaink is aszfaltozottak. Házakat vásároltunk a falu központjában, és több hektár erdőt is telepítettünk. Ezek mind-mind értékek.

Arra is büszke vagyok, hogy a lakosságot is tudjuk évről-évre segíteni. Évente kétszer élelmiszercsomagot adunk, kiegészítjük a tűzifa pályázaton elnyert fa mennyiséget, idősek napi ajándékcsomagot viszek személyesen a 65. életévüket betöltött lakóknak.

Iskolás gyerekeink beiskolázási támogatást kapnak. Segítünk a tanév során felmerülő problémákat is megoldani az intézményfenntartó HIT Gyülekezete Egyházzal közösen. Hála Istennek, ez a 10 éve kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően, eddig ez mindig sikerült.

Persze hiányosságok is vannak! Szeretnénk egy új óvodát és közösségi teret. A temetőt is jó volna szebbé tenni. A falu központ parkosítása, alakítása, parkolók, járdák építése, a nagy kert körbekerítése, sétányok kialakítása, buszvárók építése, a belvíz- elvezető rendszer és a meglévő árkok felújítása még várat magára. De minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy ezek a beruházások mielőbb elkészüljenek és ezáltal is még élhetőbbé tegyék Magyot.

Az, hogy honnan indultunk és hová értünk el, én sikerként élem meg. És ez a siker nem az én egyedüli érdemem. Kell hozzá egy nyugodt, békés és támogató családi háttér. Köszönöm a családom támogatását! Köszönöm azon kollégáim munkáját is, akik akartak és tudtak is Magyért dolgozni.

Köszönöm a képviselő-testületi tagok segítségét és munkáját is. Azokét, akik akarnak tenni a faluért, javaslatokat tesznek, ötleteket adnak és nem utolsó sorban eljárnak a testületi ülésekre is. 

Köszönöm a jelenlegi országgyűlési-képviselő, Kovács Sándor támogatását és segítő szándékát. Korábban egy képviselő sem segítette ennyire a munkámat.

Mindenkinek köszönöm, aki az eltelt 20 év alatt tanáccsal, ötlettel akár egy jó szóval is támogatott. Sokan vannak, ezért nem tudom név szerint felsorolni Őket!

Ezáltal nem csak én lettem több, hanem a szeretett szülőfalum is fejlődött, szépült.

Még egyszer köszönöm!

Azoknak pedig akik 2010-től folyamatosan feljelentéseket tesznek – arra gondolva, hogy nehezítik az önkormányzat és az én munkámat-, azt üzenem, hogy mindig is szerettem a kihívásokat.

Amikor nagy betegségen esik át az ember, akkor megtanulja és átértékeli, hogy mik a fontos dolgok. Én abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a gondolataimon kívül tudom hagyni ezeket az embereket és cselekedeteiket.

Néhány évvel ezelőtt az egyik volt polgármester kollégámmal (már nem az, lemondott) volt egy kis nézeteltérésünk. Nem nagyon akarta megérteni, hogy én miért ragaszkodok makacsul bizonyos dolgokhoz. Elmondtam neki, hogy én arra tettem esküt, hogy minden erőmmel azon leszek, hogy a MAGYIAK érdekeit képviseljem, azt tartsam szem előtt, nem pedig más érdekeit.

Ezt a mai napig is így gondolom!

Van és volt sok olyan élethelyzet a munkám során, amikor mérlegelnem kellett. Előfordul gyakran, hogy emberek egyéni érdeke nem esik egybe a többség akaratával. Ilyenkor mindig a többség akaratát tartottam és tartom szem előtt.

Végezetül szeretném megköszönni, hogy elolvasta a tájékoztatómat!

Jó egészséget és sok boldogságot kívánok mindannyiuknak!

Üdvözlettel:
Czirják István
polgármester